Homokfúvás, szemcseszórás, felületkezelés – Hol alkalmazzuk?

Homokszórás

homokszórás egy tisztítási folyamat. Festett, vagy korrodált fém, valamint beton felületek szennyeződéseinek az eltávolítása más és más tisztasági fokozatokban. Betonfelületek esetében és repedések feltárására, és a szennyeződések eltávolítására is használhatjuk a homokszórás folyamatát. Fémfelületeken korrodált felületek és szennyeződések eltávolítására is alkalmazzuk.

Homokfúvás

A legjobb és a legdrágább festék vagy bevonat sem képes megfelelő védelmet nyújtani a korrózióval szemben, ha az a bevonat alól, belülről is tevékenykedik. A megfelelő felület előkészítése pontosan annyira lényeges, mint maga a felületkezelés és bevonás. A homokfúvás folyamatával mindenféle fémfelületről eltávolítható a nem kívánt rozsda, vagy a régebbi festék és bevonat. Az ezáltal kapott, új, fém tiszta felület pedig tökéletes alapot nyújt a további kezelésekhez, mint a fényezés, porszórás, horganyozás.

Szemcseszórás

Tisztító szemcseként rengeteg féle anyag használható. A szemcseszórás anyaga nagy mértékben befolyásolja a tisztítás sebességét, valamint a munka minőségét. A homokfúvás ás homokszórás folyamatára leginkább a következő anyagokat használják:

Újra felhasználható anyagok, mint például az acélszemcse, amely lehet gömbölyű vagy szögletes, az alumínium-oxidok és alumínium-szilikátok, néhány speciális esetben pedig üveggolyók, alumínium és rozsdamentes acél tisztítása esetében vagy netán különleges szóróanyagok is.

És egyszer használatos anyagok, mint különböző salakok, kvarchomok és gránithomok.

Szemcseszórás – Hol alkalmazzuk?

szemcseszórás és homokfúvás eljárások a következő főbb csoportokra sorolhatók:

Oxidmentesítő szemcseszórás

Rozsdátlanítás érdekében netán  fémszerkezetek esetében, például hidak, vasszerkezeti épületek, tartályok, csövek esetében.

Revétlenítés érdekében megmunkálással előállított félkész gyártmányokon, mint esetleg lemez, szalag, huzal, cső, valamint kovácsolt vagy hőkezelt alkatrészek esetében keletkezett réve eltávolításával.

Tisztítás érdekében, például  öntvénytisztítás, öntvények megtisztítása a formahomoktól és révétől, hegesztési és forrasztási helyeknek az előkészítése, tisztítása, a varratok tisztítása, régi festék és további bevonatok eltávolítása érdekében.

Homokfúvás Budapest, homokszórás Budapest, szemcseszórás Budapest, felületkezelés!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük