Melyek a homokfúvás technológia előnyei?

A homokszórás vagy homokfúvás első és leglényegesebb, legkiemelendőbb előnyeként említhetjük, hogy a homokfúvás alkalmazásával olyan módon munkáljuk meg az adott felületet, hogy nem alkalmazunk vegyi anyagokat, amelyek netán kémiai reakcióba lépnek a kezelt felület anyagával, megváltoztatva ezáltal annak a kémiai és a fizikai tulajdonságait. A homokszórás folyamata után a felület teljes mértékben fémtiszta lesz, bármely idegen anyag visszamaradása nélkül.

Ezt leszámítva felül, a homokszórás általi felület tapadása jelentős mértékben megnő majd és homogén lesz, ezáltal porfestés, flokkolás, galvanizálás és más felületkezelési technológia alkalmazása előtt, ajánlott a felületet szemcseszórással megtisztítani.

homokfúvás további előnyei között említhető, hogy nincsen szükség olyan anyagok használatára, amelyeknek környezetkárosító és egészségkárosító hatással bírnának, ugyanis maga a homok, tehát a szilícium-dioxid kvarc állapota a természetben is hatalmas mennyiségben megtalálható.

Habár a homokszórás nem sorolható a legolcsóbb technológiák közzé, azonban számos területen elengedhetetlen az igénybe vétele, hiszen a homokfúvás jelenlegi állása alapján még nincs versenyképes alternatívája.

Mely anyagok esetében vehető igénybe a homokszórás?

homokszórás vagy homokfúvás folyamatát az esetek legtöbb formájában fémtárgyak esetében alkalmazzuk. Természetesen, kivitelezhető más anyagok homokszórózása is, mint esetleg a fa, a műanyag és az üveg felületek is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük