Szemcseszórás Budapest, Fót, Dunakeszi,

A legjobb minőségben!

A szemcseszórás, más néven homokfúvás olyan eljárás, mely a kemény, rozsdás felület egyneműsítésére és tisztítására szolgál, szilárd részecskék (homok, korund) nagy sebességgel ezen felületen történő fújásával. A hatás hasonló a csiszolópapír használatához, de egyenletesebb felületet biztosít, a sarkoknál és az illesztéseknél/hegesztéseknél sokkal eredményesebben és tartósabban tisztít. A homokfúvó berendezés kamrából/vagy szobából áll, amelyben homok és levegő keveredik.

A keverék egy kézi fúvókán keresztül halad, hogy a részecskéket a felület vagy a munkadarab felé irányítsa. A fúvókákák ezért fontos, hogy olyan anyagból készüljenek, melyek jól ellenállnak a koptató hatásnak.

Szemcseszórás Budapest, Szemcseszórás Fót, szemcseszórás Dunakeszi!

Szemcseszórás

szemcseszórás folyamatának a technológiája szinte a legrégebbi szemcseszórásos eljárások egyike, amely nem is annyira régen váltotta fel az igen fárasztó, fizikailag kivitelezett tisztítást, és lassú kézi csiszolást. A szemcseszórás technológia megjelenése jelentős módon felgyorsította a különböző felületek tisztításának a kivitelezését.

Szemcseszórás Fót

szemcseszórás folyamatát a legtöbb esetben épületek, kőházak, kerítések, síremlékek, és más restaurálási munkálatok elvégzése folyamán alkalmazzák. A szemcseszórás a hatékonyságának köszönhetően számtalan helyen kiszorította a magasnyomású vízalapú tisztítást és vegyszeres eljárás folyamatait is. Nem csak a mechanikailag kifejtett hatékonyságával, de a felület alakjának lekövethetősége végett is is hatékonyabb eljárást biztosítja, ezáltal apróbb résekbe, nehezen hozzáférhető helyekre is könnyű megoldást biztosít a szemcseszórás. Korábban, legfőképpen ipari méretekben alkalmazták a szemcseszórás technológiáját, napjainkban azonban elterjedtek az ezzel foglalkozó kisebb szemcseszórás folyamatát végző vállalkozók is, akik már akár kisebb megrendelések teljesítésére is felkereshetők. A szemcseszórás alkalmazásával eltávolítható szinte az összes létező felületi szennyeződés, esetleg a rozsda, festék, graffiti, vízkő, malter, időjárás okozta, és más szennyeződések is.

Szemcseszórás Budapest

szemcseszórás alkalmas a korrodált felületek tisztítására, festés, porfestés, valamint egyéb felületkezelések előkészítésére. A kezelendő anyag minősége határozza meg a szemcseszórás maximális sebességét, valamint a szemcseanyag minőségét és a nagyságát is.

szemcseszórás zárt technológiája elsősorban rozsdátlanításra, régebbi festékek eltávolítására, és tisztításra egy roppant hatékonyan alkalmazható módszer. A különböző méretű munkadarabok anyaga lehet akár fém, fa, műanyag, plexi, üveg vagy kerámia. A szemcseszórás folyamata során könnyedén eltávolíthatjuk a rajtuk lévő szennyeződéseket, ennek köszönhetően a felület fém esetében fém tiszta lesz, és a fém visszanyeri eredeti állapotát, színét.

szemcseszórás szolgáltatásunk által előkészített munkadarabok tisztasága, egyenletessége, felületi érdessége nagyban befolyásolja a később alkalmazott felületkezelési folyamatok tartósságát.

Szemcseszórás Budapest

Tisztító szemcseként számtalan fajta anyag használható. A szemcseszórás anyaga nagy mértékben befolyásolja a tisztítás sebességét, továbbá a munka minőségét. A szemcseszórás folyamata során a legtöbb esetben a következő anyagokat alkalmazzák:

Újra felhasználható anyagok, mint esetleg az acélszemcse, amely lehet gömbölyű vagy szögletes, az alumínium-oxidok és alumínium-szilikátok, pár speciális helyzet során pedig üveggolyók, alumínium és rozsdamentes acél tisztítása folyamán vagy esetleg különleges szóróanyagok is.

Valamint egyszer használatos anyagok, mint különböző salakok, kvarchomok és gránithomok.

Szemcseszórás Dunakeszi – Hol alkalmazzuk?

szemcseszórás a következő főbb csoportok esetében alkalmazott eljárás:

– Oxidmentesítő szemcseszórás

Rozsdátlanítás végett, fémszerkezetek esetében, esetleg hidak, vasszerkezeti épületek, tartályok, csövek esetében.

Revétlenítés végett, megmunkálással előállított félkész gyártmányokon, esetleg lemez, szalag, huzal, cső, valamint kovácsolt vagy hő kezelt alkatrészek esetében, keletkezett réve eltávolítással párhuzamosan.

Tisztítás végett, például öntvénytisztítás, azaz az öntvények megtisztítása a formahomoktól és révétől, hegesztési és forrasztási helyeknek az előkészítése, tisztítása, a varratok tisztítása, régi festék és egyéb bevonatok eltávolítása végett.

Szemcseszórás – Miért lehet néhány esetben jobb döntés, mint a homokkal történő szórás?

A homokfúvásához sok szempontból hasonló tevékenység a szemcseszórás folyamatának a kivitelezése.

A homokszórással ellentétben azonban, a szemcseszórás folyamata a szabályozhatóságának köszönhetően lényegesebben kíméletesebb a felülethez, és költséghatékonyabb az anyagfelhasználás során.

szemcseszórás kiválóan alkalmazható sérülésre érzékeny felületeken is, mint például a karosszéria és motoralkatrészek, de tökéletes módszer a motor felületének tisztítására is.

A szemcseszórás nyomás szabályozhatóságának köszönhetően minimálisabb az elszórt anyag, felgyülemlett hulladék, ennek köszönhetően pedig sokkal költséghatékonyabb, a felület nem deformálódik, önmagában nem porzik,  emiatt pedig akár a helyszínen is megoldható a kivitelezése, ezáltal pedig nincs rakodási, szállítási költség.

A homok vízmegkötő tulajdonsággal rendelkezik, ezért a résekben bent maradt homokszemcse a későbbiekben rozsdásodást indíthat el, szemben az általunk alkalmazott szemcsével a szemcseszórás folyamán.

A szemcse nem tartalmaz szabad szilikátot, környezetbarát tisztítás jellemzi.

Győződjön meg ezen pozitív tulajdonságokról Ön is és vegye igénybe szemcseszórás szolgáltatásunkat!

KÉRJEN AJÁNLATOT!
szemcseszórás Budapest
szemcseszórás Fót

BÁRMILYEN KÉRDÉS MERÜLT FEL MAGÁBAN?

HÍVJON MINKET MOST! – +36 70 427 8165